Over Lovelties

Geen fratsen, veel fantasie.

Spelen gaat om fantasie. Maar het meeste speelgoed laat weinig aan de verbeelding over. Poppenhuizen zijn roze joekels en speelgoedauto’s zijn gebaseerd op vervuilende diesels. Dat kan anders. Kind- én milieuvriendelijker, bijvoorbeeld. Wij willen kinderen een leeg canvas geven om hun wereld vorm te geven. Daarom maken wij (zelf!) duurzame houten speelgoedhuisjes. Die zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook mooi om naar te kijken. En ja, we maken het cliché: leuk om te geven, en om te krijgen. Zo. Dat is eruit. Alle huisjes worden geleverd in een flatpack. Je zet ze zelf makkelijk in elkaar (en bergt ze ook snel weer op, als je ze écht niet meer kunt zien). Geen gedoe, plastic, of batterijen. Ze gaan dus ook een leven lang mee. Onze speelgoedhuisjes zijn stevig, en écht om mee te spelen. Niet alleen met kleine poppetjes en meubeltjes – ze zijn ook bestand tegen net te wilde broers en zussen, botsende raceauto’s en andere creatieve invullingen van ‘lief spelen’.

Wie maakt dit?

Spoiler alert: geen grote fabrieken! En de enige kinderhandjes die aan onze producten van pas komen, zijn van mijn oudste zoontje. Hij is onderdeel van een streng, maar rechtvaardig testpanel, samen met mijn moeder. De huisjes maken we écht zelf. Wie is we? Aangenaam: Marloes en Lucas Pijfers, dochter en vader. Hoe we op het idee voor speelgoedhuisjes zijn gekomen? De inspiratie voor huisjes hoefden we niet ver te zoeken: het afgelopen jaar zaten we enorm veel thuis. Met een kleine op komst en de buitenwereld op zijn kop, besteed je wat extra tijd aan hoe het er binnen uitziet, en waar je je mee bezig kunt houden. Ikzelf nu, en de kleine die eraan zat te komen, later. Ook pa zat veel thuis, en vervelen heeft er in deze familie nooit echt ingezeten. Wat er wel inzit, en vooral in mijn vader, is een enorme hoeveelheid ideeën en creativiteit. Toen ik op de basisschool zat, durfde ik zelfs met trots te zeggen dat mijn vader uitvinder was. Eigenlijk is hij grafisch ontwerper, maar ook dat is een vorm van telkens iets nieuws bedenken. Tijdens mijn zwangerschap en zoektocht naar mooi speelgoed, bedachten we dat we ook zelf iets konden maken. Hoe wisten we: we hadden een freesmachine. ‘’Maar wat dan?’’ De rest is geschiedenis. Of beter gezegd: toekomst.

Duurzaam en lokaal. Maar écht.

We bedenken samen wat we gaan maken, en pa maakt het waar met zijn machine. Na het frezen gaat het in een schuurtrommel, waardoor het lekker zacht aanvoelt. De houten huisjes worden niet gelakt of afgewerkt met olie. Puur natuur. Gemaakt in Nederland, van duurzaam 9 millimeter dik berken (FSC) multiplex. Ook je eigen speelgoedhuis in huis hebben? Leuk! Bekijk hier wat we voor je maken.

Houten speelgoed

×