We gaan weer voorzichtig richting de gezelligste tijd van het jaar. De muziek, lichtjes, de gezelligheid… en de versieringen. Zelf heb ik een peuter en een kleuter met een talent voor het opsporen van breekbare voorwerpen. Je begrijpt: die kunnen rond Kerst hun lol op. Het soms lastig om een balans te vinden tussen lekker mee laten doen met versieren en het beschermen van je kinderen en breekbare kerstversiering.

We hebben 5 tips op een rij gezet om kinderen te betrekken bij kerstversiering zonder scherven

Het versieren van de kerstboom, het opzetten van de kerststal… Iedereen die ooit de kerstmagie heeft meegemaakt weet dat het moeilijk is om het niet te voelen. Hoe leuk is het om deze magie al vroeg mee te kunnen geven aan je kinderen. Wij laten zien hoe het veilig (en leuk) kan zijn voor het hele gezin.

Kerstversiering

Foto: @lauraisabelle_vk

Started from the bottom 🎄

Misschien een open deur, maar laat de kinderen helpen met het versieren van de onderkant van de boom. Het gebied waar ze zonder moeite zelf bij kunnen. Hang je breekbare ornamenten hoog in de boom om ze veilig te houden. Om er zelf ook zorgeloos van te kunnen genieten kun je de boom (of tak) versieren met onze houten Kersthangers. Deze zijn gemaakt van stevig berken multiplex en zijn zo gemaakt dat zelfs de allerjongsten deze zelf al in de boom kunnen hangen.

Kerstversiering lovelties

 Foto @ane.moontje

Omdat ze van onbehandeld hout zijn gemaakt, zijn ze perfect om samen te versieren. Zo maak je er een momentje van met het hele gezin. Je kunt ze beschilderen, tekenen of beplakken.

kerstversiering kinderen

Foto @ane.moontje

Zelf doen

Een optie is om ze een eigen mini Kerstboom te geven die ze zelf mogen versieren. Uiteraard met de versiering die tegen een stootje kan, als de houten hangers. Laat je eventuele perfectionisme los, en moedig ze aan terwijl ze vol overgave alle ballen aan één kant hangen.

De Kerststal

De meeste Kerststallen zijn niet gemaakt met de speelhoek in het achterhoofd. De vaak fragiele beeldjes hebben vaak een grote aantrekkingskracht op kinderen, maar deze zijn vaak zeer ongeschikt om mee te spelen. Onze houten kerststal staat echter veilig onder de boom of in de speelhoek. De stal is compleet uitgerust met alle figuren.

kerststal voor kinderen

Deze zijn gemaakt van FSC-hout, en is veilig is voor jonge kinderen. Door de uitstraling van het hout past deze kindvriendelijke Kerststal in elk interieur. Je hoeft overigens helemaal geen kinderen te hebben om deze Kerststal neer te zetten: hij is naast leuk om mee te spelen ook nog eens een feest om naar te kijken.

Onze boerderij is overigens ook heel geschikt om tijdelijk te gebruiken als Kerststal. Vul deze aan met een losse set kerstfiguren, et voilà.

houten kerststal

Foto @r.osann

Deze truc kun je uiteraard ook met onze andere huizen uithalen.

 houten kerststal voor kinderen

Foto @ane.moontje

Kerstdorp

Ben je meer gecharmeerd van Kerstdorpjes? Die look hebben we ook in ons assortiment. Onze kleine huisjes zijn qua formaat perfect om neer te zetten op een seizoenstafel of in de vensterbank. Zet er een LED-kaarsje in, en voilà: instant Decembergezelligheid.

kersthuisjes voor kinderen

O denneboom

Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van Kerstbomen hebben we een setje houten kerstbomen. De perfecte basis voor een uitgebreide knutselsessie, om samen te versieren. Of combineer ze met een van onze andere huizen om een Kerstsfeer te creëren. Heb je al last van Kerstkriebels? Snap ik. Zet de boom gewoon vast stiekem op, wij zullen het niet doorvertellen.

kerststal en boom

Foto: @Wendy_stavast

×